marți, 4 decembrie 2012

Sfaturi pentru pǎrinţi


Ești unul din acei pǎrinţi care folosesc internetul în viaţa de zi cu zi? La serviciu, poate și acasǎ? Ai un cont de Facebook?
Sau poate calculatorul și internetul fac parte dintre acele lucruri de care nici nu vrei sǎ auzi? Nu ai timp pentru așa ceva? Poate consideri cǎ ai trecut de vârsta la care sǎ-ţi mai faci prieteni online?
Ei bine, în oricare dintre situaţii te-ai afla, trebuie sǎ fii conștient cǎ tinerii se familiarizeazǎ foarte ușor cu noile tehnologii, fiind în același timp expuși pericolelor ce pot sǎ aparǎ în mediul online.
Fii un pǎrinte cool și implicǎ-te în activitatea online a copilului tǎu!
  • Cât timp stǎ copilul tǎu la calculator? Stabilește-i o limitǎ de timp  atunci când se așeazǎ la calculator. Respectǎ mereu limita impusǎ și încurajeazǎ-l sǎ desfǎșoare și alte activitǎţi care sǎ-I permitǎ socializarea cu alţi copii. Oferiţi-i șansa de a practica un sport sau o altǎ activitate recreativ-educativǎ. Existǎ mari șanse sǎ o frecventeze cu plǎcere!
  • Creeazǎ un desktop personalizat pentru copilul tǎu! Dacǎ parintele și copilul utilizeazǎ același computer, copilul nu are nevoie sǎ ia contact cu toate documentele utilizate de pǎrinte sau cu paginile de internet accesate de acsta. Un desktop pesronalizat îi va ușura accesarea documentelor personale. În același timp, copilul se va simţi important știind cǎ are propriul sǎu spaţiu de lucru.
  • Încurajeazǎ-l sǎ-ţi vorbeascǎ despre prietenii sǎi online! Aratǎ-te interesat de activitatea sa pe site-urile de socializare și de postǎrile sale pe aceste site-uri (poze, comentarii). Poţi chiar sǎ-i dai un ‘’like’’ sau sǎ faci aprecieri de pe contul tǎu personal.
  • Verificǎ siguranţa site-urilor pe care navigheazǎ copilul tǎu! Unele site-uri  nu au un conţinut sigur. Pentru a evita anumite neplǎceri, poţi bloca, direct din calculatorul tǎu, accesul la anumite pagini.
Informeazǎ-te, discutǎ cu copilul tǎu despre pericolele ce pot apǎrea în mediul online și învaţǎ-l cum sǎ le evite! Pune-i la dispoziţie linkuri ce-l pot instrui în acest sens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu